IFK Orceborg

Race:  Orc
Coach:  Mightyg
Description
Coach Mighty G:s drömlag när han som ung adopterad groda i en orcfamilj fick njuta av stämningen på läktarna. Ett lag på dekis som inte lyckats leva upp till förväntningarna på många år. Kanske vänder det? Laget har två potentiell stjärnor som kan tänkas visa vägen mot en lyckosam framtid.

 
IFK Orceborg team badge
Bulletin board from the coach
Jan. 2nd, 2017 - old news
Knockarnas afton
Spänningen var olidlig när giganterna i Superligan, de blåvita orcerna och de rosa kaos-kraxarna skulle göra upp i finalen. IFK Orceborg fick hjälp av en galen orc med motorsåg, vars första aktion resulterade i en knockad kaoskrigare. Själv sågade han igenom sitt eget pansar när han turnen efter fick smaka på knogmacka och försvann ur matchen för gott. Orceborg började boll och spelet bestod mest i en stor klunga där det puttades och slogs av bara den, tills trollet Trolle blev dum i huvudet och släppte all markering. Panik uppstod och Snappergrit lade benen på ryggen och störtade fram mot målet, full av förströstan på sin egen skicklighet i att stå på benen. Lord Krax fanns dock inom slagläge och Snappergrit fick smaka gräsmatta. En rosa pippifågel sprang och gömde sig vid egen mållinje med bollen i handen för att vänta ut slutsignalen. Snappergrit fick chansen att slå ner honom men ack och ve, 0-0 i halvtid.
Inför andra halvlek hade båda lagen 3 spelare var som chillade i KO-båset. Tydligen hade halvleken satt skräck i spelarna då endast en ynka orc och ingen pippifågel vågade sig in igen. Tillsammans med lite allvarligare skador innebar detta att IFK hade ett numerärt övertag. Smällarna fortsatte hagla och när Lord Krax med full kraft drog sin vassa näbb i sin egen fjäderskrud började det bli riktigt trångt i båset. Att bli av med detta monster till burfågel kom som en skänk från ovan och orceborgarna tog nu sakta kommandot över händelseutvecklingen. Men enkelt var det inte. Snappergrit norpade bollen ett flertal gånger men åkte lika snabbt i däck igen. Wind of Change tröttnade till sist på den envise blitzern och sparkade honom när han låg ner såpass att han försattes ur stridbart skick, i alla fall för en stund. Men med sådär 4 spelare mer på planen blev tyngden för stor att stå emot och Bogbash Longgrot fick plocka upp bollen och rusa mot mål och bli matchhjälte när Snappergrit nu låg och stirrade på gräsmattan istället. 1-0 och matchen var avgjord. IFK Orceborgs klart sämste spelare, trollet Trolle, belönades med MVP. Det enda av värde han gjorde var att han råkade fånga en studsande boll som han häpet stirrade på i 3 sekunder innan han blev nertacklad och hamnade i KO-båset, men det räckte visst. Slutet gott, allting gott.
- Mightyg
 
 
Dec. 14th, 2016 - old news
Stenhård semifinal
De vandrande dödskinnen besökte Orceborgarnas hemmaplan för vad som skulle visa sig bli en oerhört jämn och spännande semifinal. Orceborg började med boll och inledde mycket lovande i närkampsspelet. Sinnedbad fick snart lämna planen och han aldrig sätta något avtryck på matchen. Ett av de festligare momenten i halvleken var när trollet Trolle och en läskig mumie sprang ihop med huvudena först och knockade varandra. Trolle blev så skraj att han inte vågade sig ut planen på resten av matchen. De odöda spelade smart och lurade in orcerna i en dålig uppställning, vartefter de stal bollen och satte ledningsmålet i slutet av halvleken. Nu såg det ganska mörkt ut, inte minst då både Trolle och den styrkedopade Gagrogg satt på sidlinjen och tittade på. På något vis lyckades man dock, av misstag får men förmoda, få kontroll på bollen och Crushzag Snappergrit petade in kvitteringen efter en privat brottningsmatch med Brainrobber några meter från mållinjen. Förlängning och Dödskinnen hade uppenbarligen Nuffle på sin sida då de fick börja boll. Eller fick de verkligen det? Orcerna tog en rövare och tjuvstartade! Domaren verkade inte se någonting och Orceborg står med bollen halvvägs ner på motståndarnas planhalva, när en enkel överlämning till Snappergrit misslyckas trots en sparad sannolikhetsförvrängare. Nu blir det stor köttklump där de odöda ser ut att mala ner orceborgarna. Tyvärr, tyvärr vill det sig inte riktigt ändå då det gick så illa att bolluslingen slant ur ghoulens händer och studsade omkring i klungan, innan den landade inom räckhåll för Snappergrit. Han glider enkelt loss, plockar upp bollen och står vid mållinjen och väntar på att bli tacklad. Men vad händer? Dödskinnens coach bara tänker och tänker innan han tänker lite till och när Nuffle förklarar att tiden är ute har de odöda inte ens ställt en spelare i närheten av Snappergrit, som enkelt går in segermålet. Snöpligt slut på en spännande och välspelad match.
- Mightyg
 
 
Nov. 23rd, 2016 - old news
Talanglöst och mållöst
Grundspelet avslutades med en match mot en märklig samling rosafärgade vidunder av det mer kaotiska slaget. Coach Mighty G har visserligen bara en lite grodhjärna, men han har ändå oväntat svårt att komma ihåg några minnesvärda händelser från matchen så här två dagar efteråt. Förutom den mycket spännande avslutningen då, när Snappergrit till sist skulle revanschera sig för alla misslyckanden. Med bollen i hand stormade han ensam mot mållinjen. Bara ett litet, litet extra steg till innan segern var i hamn. Ja, ni förstår alla vad som hände. Snappergrit har nu beordrats att knyta hela lagets skosnören inför varje träning under en vecka i from förhoppning om att han skall komma ihåg att knyta sina egna ordentligt inför nästa match.
- Mightyg
 
 
Nov. 3rd, 2016 - old news
Kusinkampen
Orcer mot orcer. Det kan ju bara bli en match fylld av skönspel och läckra kombinationer? Skönspel, som när Redjawz apotekare försökte såga huvudet av sin egen spelare, men tyvärr stoppades av sin coach. Och kombinationer, som när Ugroth Bolgrot tog hjälp av 2 medspelare när han sågade en liggande Orceborgare. Om man däremot letade efter skönspel och kombinationer som hade något med bollhantering att göra fick man gå besviken från arenan. Jo, Orceborg lyckades faktiskt lämna över bollen i händerna på Longgrot som sprintade in matchens enda mål i andra halvlek. I övrigt var bollen mest en statist och stjärnan var de orceborgska knytnävarna som malde ner Redjawz i gräsmattan, särskilt i andra halvlek.
- Mightyg
 
 
 
Tournaments played:
W.E Superleague
Trophies won:
Superleague Goblet: W.E Superleague

  

Notes
Barrel of Bugmans Best Brew:
The beer of beers! The winning team just got a great sponsordeal from Bugmans. The teams players gain a +1 modifier to recover from KO’d in every game until the end of spring season (a roll of 1 is still a failure).
go to previous page
Dungeonbowl League
Naggaroth Open
World Edge Superleague
Orcidas Team of the season
'Bloody Buckle'
Fair Play Dove

 
 
Some names and images are ® reg. trademarks of Games Workshop    |    code based on Aros Blood Bowl League